O nama

salaš sa dušom

JEDNA VOJVOĐANSKA PRIČA

Malo

O nama

U sklopu etno parka Majkin salaš nalazi se restoran domaće kuhinje i prenoćište sa 15 komfornih soba, otvorenim bazenom, salom za sastanke i recepcijom. On služi za višednevni odmor naših gostiju.

Stari vojvođanski salaš je opet postao središte života i okupljanja ljudi uz čašicu dobre domaće rakije, izvorne tamburaške muzike i tradicionalnih jela. Gurmani mogu da uživaju u dobroj krompirači, telećem perkeltu sa domaćim testom i sirom, pevčijem paprikašu sa knedlama, salašarskom pasulju, ovčijem paprikašu sa kupusom, svinjskim papcima, pečenoj patki ili pak možda pravoj ribljoj čorbi. Za sladokusce smo obezbedili fanke, domaće štrudle, gomboce, kompote…. To je samo deo bogate ponude „Majkinog Salaša“. Uz sve to ne možemo zaboraviti ni kvalitetnu ponudu vina, domaće rakije od dunje, jabuke ili šljive. Tu je takođe i naš tamburaški orkestar  a na imanju se nalazi i šaranski ribnjak, bazen, sportski tereni i ergeala konja. Sve to je okruženo našim voćnjacima i malim bagremovim šumarkom. Organizacija raznih svetkovina je doprinela da se gosti edukuju i podsete na život i običaje naroda koji žive u ovom regionu. Tako da danas imamo već dobro poznate i posećene tradicionalne aranžmane koje pomažu i turistička organizacija, opština, likovne kolonije, udruženja slamarki, kulturno umetnička društva i to sve u cilju očuvanja kulturno istorijskog nasleđa i samog unapređenja turističke ponude kod nas na Paliću.

Etno park „Majkin Salaš“ – se prostire na imanju površine 30 ha. Udaljen je 2500 metara od obale jezera Palić. Etno park se sastoj od restorana, prenoćišta, dečijeg igrališta, muzeja na otvorenom, vinarije, proizvodnje domaćeg soka, ribnjaka, male ergele, seoskog dvorišta i nepreglednih voćnjaka.

× Četujte sa nama / Chat with us